Mi történik ha nem veszek át egy csomagot?

MI TÖRTÉNIK HA NEM VESZEK ÁT EGY CSOMAGOT?

Mi történik ha a megrendelő megtagadja a csomag átvételét?

Kiemelten fontos, hogy az rendeljen akinek valóban szüksége van a megrendelt termékre, autós matricára.

Fontos és nem győzzük hangsúlyozni, a weboldalunkon található matricákat Nektek készítjük, kimondottan rendelésre.

A rendelés lemondása

A megrendelt, de lemondani kívánt csomagot mielőbb jelezd a webáruházunk felé az info@matricavarazs.hu e-mail címre, ehhez használhatod a visszaigazoló emailben kapott elállási nyilatkozatot. A csomag ingyenes lemondását akkor tudjuk teljesíteni, ha a lemondási szándékodról még a feladás előtt tájékoztatsz minket. 

Lemondásra díjmentesen a webáruházunk által küldött “kiszállítás alatt” értesítőig van lehetőség.

Mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb készhez kapd a megrendelt terméket, de így is van 1-2 nap átfutás. 

A futárszolgálatnak már átadott csomag lemondását díjmentesen nem áll módunkban teljesíteni! 

 

Az átvétel megtagadása

Megrendelésed leadásával elfogadod webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit, illetve fizetési kötelezettséged keletkezik. Ezenkívül amennyiben elfogadjuk rendelésed, jogszabály értelmében távollévők közötti, elektronikus úton kötött szerződés keletkezik, amely jogokat és kötelezettségeket eredeztet mindkét fél számára. Ennek értelmében a webáruház köteles a megrendelt terméket/termékeket elkészíteni/elküldeni, a megrendelő pedig a vételárat megfizetni.

Az átvétel megtagadásával a fent említett, 45/2014. (lll. 26.) Korm. rendelet alapján létrejött, a távollévők közötti szerződés megszegésre kerül, ami által webáruházunknak kára keletkezik, melynek megtérítése jogos követelésünk. 

Átvétel megtagadása esetén cégünk a kár fedezésére a következő költségeket terheli a vásárlóra: 

- szállítás díja 1880 Ft(utánvétes szállítási költség) 

- 190 Ft csomagolási díj 

- 290 Ft munkadíj

Összesen 2360 Ft

Erről emailben tájékoztatjuk a vásárlót majd 5 napos fizetési határidővel díjbekérőt állítunk ki. A költségek meg nem fizetése esetén követeléskezelő cég segítségét vesszük igénybe. Az átadásra került díjbekérő összegén felül a követeléskezelés során felmerülő minden további költség a megrendelőt terheli.

 

Károk melyek a webáruházat érik!

Webáruházunk köteles megfizetni a futárszolgálatnak az oda-és visszaszállítás díját, illetve az utánvétel díját akkor is, ha a vásárló a megrendelését nem veszi át. Ezenkívül felszámolásra kerülnek a felhasznált csomagolóanyagok, illetve az a munkaidő, amelyet mi a később megtagadott csomag összekészítésével töltöttünk, ebbe beletartozik a visszaérkezett csomaggal járó többlet adminisztráció is.

 

Átvétel megtagadása = elállási jog?

Az átvétel megtagadása nem számít elállásnak!

A 14 napos elállási jog kizárólag a rendelés átvételétől lép életbe. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, azt a rendelés átvétele után 14 napig, indoklás nélkül megteheti. Ebben az esetben vissza kell küldenie a rendelt terméket/termékeket, mi pedig visszafizetjük Önnek a rendelés értékét. Fontos, hogy a visszaküldés díja Önt terheli. Az elállási jog gyakorlásáról itt olvashat bővebben.